Citrininiam keksui pagaminti reikia:
300 g miltų
70 g krakmolo
150 g DANSUKKER cukraus miltelių
180 g sviesto
4 kiaušiniai
60 ml pieno
2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
50 ml citrinos sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Truputį minkšto sviesto formai patepti
Kremui:
200 g maskarponės
50 g tiršto graikiško jogurto
¼ šaukštelio maltos vanilės
1 šaukštas DANSUKKER cukraus miltelių
1. Sumaišykite ir persijokite miltus kartu su krakmolu ir kepimo milteliais.
2. Minkštą sviestą kartu su citrinos žievele išsukite iki purios masės palaipsniui pildami persijotus cukraus miltelius. Kai sviestas ir cukraus milteliai susijungs, po vieną įmuškite kiaušinius, po to supilkite pieną, o vėliausiai – citrinos sultis.
3. Suberkite dalį miltų mišinio, lengvai permaišykite, o po to suberkite likusius miltus. Sumaišykite tik tiek, kad susijungtų ingredientai.
4. Sukrėskite tešlą į pateptą sviestu formą.
5. Įkaitinkite orkaitę: įpilkite 100 ml vandens į vandeniui skirtą ertmę, paspauskite garų mygtuką, nustatykite 180 °C temperatūrą ir 5 min. palaukite. Šaukite keksą su forma į orkaitę.
6. Kepkite apie valandą. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Aušinkite formoje apie 10 min., po to atsargiai išimkite ant grotelių. Jei norėsite pertepti keksą, ataušinkite jį visiškai, nes priešingu atveju kremas „nuplauks“.
7. Kremui suplakite maskarponę su cukraus milteliais ir malta vanile, po to sumaišykite su jogurtu.
8. Perpjaukite keksą į tris dalis, pertepkite maskarponės kremu ir norimu džemu, puoškite uogomis.
Skanaus!