Gvakamolė yra meksikietiškas avokadų pagardas, pradėtas gaminti dar XVI amžiuje. Anksčiau buvo manoma, kad tai natūralus afrodiziakas. Šiandien gvakamolės skonio interpretacijų yra labai įvairių, todėl išsirinkti mėgstamiausią gali būti nelengva. Bet gali būti, kad citrininė bus kaip tik tai, ko ieškojote. Patiekite su kukurūzų traškučiais. Tobulas užkandis vakarėliams!
Draugų vakarėliui
Gaminimo laikas: 5 min.
Citrininei gvakamolei pagaminti reikia:
1 prinokusio avokado
Keleto šakelių šviežių kalendrų
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
1–2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto grietinės
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
Kukurūzų traškučių (patiekti)
FRANKLIN & SONS gazuoto, aromatizuoto gaiviojo gėrimo „Ginger Beer“ (patiekti)
1. Visus produktus (išskyrus grietinę ir citrinos žievelę) sutrinkite elektriniu trintuvu. Sudėkite grietinę, suberkite citrinos žievelę ir viską išmaišykite.
2. Jei norite, gvakamolę galite papildyti savo mėgstamais prieskoniais arba pagardinti smulkintais svogūnais bei pomidorais.
3. Patiekite su kukurūzų traškučiais. Prie šio užkandžio puikiai tiks taurė FRANKLIN & SONS gazuoto, aromatizuoto gaiviojo gėrimo „Ginger Beer“.
Gardžių atradimų.