Čirviniai blynai yra tarsi vaikystės sinonimas. Aptepti tikru sviestu ar mėgstama uogiene jie yra geriau net už gimtadienio tortą!
Kokią tešlą maišyti ir kaip kepti, kad tobuli būtų dar tobulesni? Apie tai „Bandymų stoties“ laidoje Alfas kalbėjosi su maisto technologe Vida Ežerskiene.
Kokius ingredientų reikia norint išsikepti trapius, purius ar elastingus blynus? Kodėl blynų tešlai ypač svarbus sviestas? Ir kokias klaidas darome kepdami šiuos blynus?
Kokias dažiausias klaidas žmonės daro kepdami čirvinius blynus-vaflius?
Priklauso nuo to, kokius blynus norima išsikepti. Jeigu norisi iškepti trapesnius, kietesnius blynus, tešlai turime naudoti vieną ingredientą, jeigu minkštesnius – kitą. Ir svarbu žinoti, kas su kuo draugauja. Jeigu norime trapesnių blynų, reikia miltų, sviesto, kiaušinių, cukraus, jeigu norime minkštesnių, tuomet sviesto galime nenaudoti išvis, bet pilti grietinėlę arba pieną. Kas nori tokių paprasčiausių, labai minkštų ir greitų, gali naudoti kefyrą. O jeigu mes trapių ir purių, reikėtų įberti kepimo miltelių arba sodos (nugesinti grietine).
Trapių ir purių blynų receptas
Reikia:
4–5 kiaušinių
150 g cukraus
150 g miltų
1 šaukštelio vanilinio cukraus
150–200 g sviesto
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (kepti)
1. Atskirkite kiaušinių baltymus su tryniais ir atskirai išplakite su cukrumi. Įberkite druskos. Plakite tol, kol ištirps cukrus.
2. Į dubenį suberkite miltus, vanilinį cukrų, supilkite trynius, lydytą sviestą ir viską maišykite.
3. Įtarkuokite citrinos žievelės.
4. Maišant supilkite kiaušinių baltymus. Jei tešla atrodo per skysta, įberkite daugiau miltų.
5. Keptuvę patepkite aliejumi ir pilkite tešlą.
Visą laidą #Alfobandymųstotis žiūrėkite čia