top of page

Čirviniai blynai su mangų ir pasiflorų padažu (Receptas)

Paruošti čirvinių blynų tešlą ir juos iškepti yra tikrai lengva: pavyks net viena ranka. Šiek tiek nostalgiški, visada gardūs, gražiai atrodo, o patiekti su ypatingu padažu dar ir maloniai nustebina.

čirviniai blynai_Alfo receptas
VMG nuotr.


4 asmenims


Čirviniams blynams pagaminti reikia:

  • 3 kiaušinių

  • 2 šaukštų cukraus

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 200 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 125 g lydyto sviesto

  • 100 ml pieno

Padažui:

  • 150 g grietinės

  • 1 mango

  • kelių šviežių pasiflorų arba 1 šaukšto pasiflorų sirupo

1. Kambario temperatūros kiaušinius plakikliu suplakite su cukrumi.

2. Sviestą ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite.

3. Į kiaušinių ir cukraus plakinį suberkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Po truputį supilkite pieną ir ištirpintą sviestą.

4. Gerai išmaišykite ir kepkite vaflius gerai įkaitintoje vaflinėje, kol gražiai apskrus.

5. Paruoškite padažą: mangą nulupkite ir jo minkštimą sutrinkite su grietine.

6. Pasiflorų minkštimą įmaišykite į padažą arba tiesiog sudėkite ant viršaus.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page