Lengvas ir gardus daržovių patiekalas. Taip pat gali būti ir puikus garnyras valgantiems mėsą arba žuvį.
Skrudintiems briuseliniams kopūstams su „Shiitake" grybais reikia:
150 g mažų morkyčių
1 sviestinio moliūgo
2 valgomųjų („šalotinių“) svogūnėlių
1 lazdelės cinamono
50 g džiovintų spanguolių
500 g briuselinių kopūstų
Ryšelio svogūnų laiškų
200 g „shiitake“ grybų
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
40 g agavų sirupo
Druskos, pipirų
1. Moliūgą ir svogūnėlius nulupkite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Briuselinius kopūstus perpjaukite pusiau.
2. Visas daržoves ir grybus pakepkite įkaitusioje keptuvėje su aliejumi. Įdėkite cinamono lazdelę ir įberkite džiovintų spanguolių. Įpilkite šiek tiek vandens ir leiskite lengvai pasitroškinti 8 min.
3. Pabaigoje įpilkite agavų sirupo ir pabarstykite druska bei pipirais. Patiekite su šviežiai kapotais svogūnų laiškais.
Skanaus!