top of page

Cinamoninis bananų keksas


Reikia:

  • 1 šaukšto nesaldintos kakavos

  • 50 g DANSUKKER cukraus su cinamonu

  • 130 g DANSUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“

  • 3 kiaušinių

  • 30 g brendžio

  • 200 g grietinės (18 %)

  • 3 prinokusių bananų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 250 g miltų


1. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir kakava. Bananus sumaigykite šakute ir sumaišykite su grietine ir brendžiu. Atidėkite.

2. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER cukranendrių cukrumi „Demerara“ ir DANSUKKER cukrumi su cinamonu iki tiršto kremo. Suberkite pusę miltų mišinio, atsargiai išmaišykite. Sudėkite bananų-grietinės masę bei likusius miltus ir permaišykite. Sukrėskite tešlą į 2 l talpos tuščiavidurę kepimo formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

3. Išimkite iš orkaitės, aušinkite 10 min. formoje, po to išimkite iš formos ir aušinkite ant grotelių.

Naujausi įrašai

bottom of page