top of page

Tiršta ir kvapni tiršta sriuba su šparaginėmis pupelėmis ir čiorisu (Receptas)

Soti, šilta ir tiršta sriuba – vėsiam sezonui subalansuotas patiekalas. Sriubos su čiorisu, šparaginėmis pupelėmis ir konservuotais kukurūzais receptas nenuvils.


tiršta sriuba su šparaginėmis pupelėmis ir čioriso dešra, receptas
VMG nuotr.

4–6 asm.

Gaminimas 30 min.

Virimas 30 min.


Sriubai su čiorisu ir šparaginėmis pupelėmis reikės:

  • 100 g čioriso riekelių

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 nedidelės morkos

  • 1 saliero lapkočio

  • 400 g bulvių

  • 50 g sviesto

  • 1 šaukšto miltų

  • 500 ml daržovių sultinio

  • 200 g šparaginių pupelių

  • 200 g virtų arba HEINZ konservuotų kukurūzų

  • 400 ml grietinėlės

  • Žiupsnelio druskos

  • Petražolių lapelių (patiekti)

1. Čioriso riekeles pakepinkite sausoje keptuvėje iki traškumo. Tą patį galite padaryti ir sudėję čiorisą į kepimo popieriumi išklotą skardą bei pakepę orkaitėje.

2. Svogūną, morką, salierus nulupkite ir supjaustykite. Taip pat nulupkite ir supjaustykite bulves, bet vienos didelės arba dviejų mažesnių nepjaustykite.

3. Dideliame puode pakepinkite svieste visas supjaustytas daržoves, tik neperkepkite – jos turi suminkštėti, bet ne apskrusti. Pabarstykite viską miltais ir nuolat maišydami pakepinkite viską kartu.

4. Pamažu maišydami pilkite sultinį, kol miltai gerai išsimaišys. Tada sudėkite nepjaustytas bulves ir virkite, kol jos suminkštės. Išimkite ir sugrūskite. Masę grąžinkite į puodą, išmaišykite, suberkite šparagines pupeles ir kukurūzus, pavirkite 2–3 min., supilkite grietinėlę, užvirinkite, pasūdykite. Pavirkite dar kelias minutes. Uždenkite, nukaiskite ir leiskite sriubai pastovėti dar 5–10 min.

5. Patiekite su skrudintu čiorisu ir puoškite petražolių lapeliais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page