Kas yra chowder? Tai yra tiršta, soti sriuba, gaminama iš jūros gėrybių, sutirštinama bulvėmis ir pienu arba grietinėle. Jaukią ir gardžią sriubą su krevetėmis pasigaminsite lengvai ir greitai pagal šį receptą.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4–6 asm.
Gaminimas 30 min.
Virimas 30 min.
„Chowder" sriubai su krevetėmis ir lašiša pagaminti reikia:
300 g šaldytų apvirtų lukštentų krevečių
200 g lašišos filė
1 nedidelio poro baltosios dalies
3 skiltelių česnako
1 nedidelio svogūno
1 nedidelės morkos
250 g bulvių
2 pomidorų
50 g sviesto
1 šaukšto „Old Bay Seasoning“ prieskonių mišinio
1 šaukšto miltų
300 ml daržovių sultinio
200 g virtų arba konservuotų kukurūzų
1 šaukšto pomidorų tyrės
400 ml grietinėlės
Žiupsnelio druskos
50 g čederio
Kalendrų lapelių, duonos (patiekti)
4 saulėje džiovintų pomidorų puselių
1. Krevetes atšildykite, lašišą supjaustykite kubeliais.
2. Porą, česnaką, svogūną, morką, bulves nulupkite ir supjaustykite. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 2–3 min. ir nulupkite. Perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Likusį minkštimą supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite ir saulėje džiovintus pomidorus.
3. Dideliame puode pakepinkite svieste visas daržoves su prieskoniais, tik neperkepkite – daržovės turi suminkštėti, bet ne apskrusti. Pabarstykite viską miltais ir nuolat maišydami pakepinkite viską kartu.
4. Pamažu maišydami pilkite sultinį, kol miltai gerai išsimaišys.
5. Tada sudėkite atšildytas krevetes ir lašišą, kukurūzus, pomidorų tyrę, išmaišykite ir pavirkite 2–3 min., supilkite grietinėlę, užvirinkite, pasūdykite ir suberkite sūrį.
6. Pavirkite dar kelias minutes. Uždenkite, nukaiskite ir leiskite sriubai pastovėti dar 5–10 min.
7. Puoškite kalendrų lapeliais, patiekite su duona arba traškučiais.
Skanaus.