Reikės:
4 CEZARIO batono riekelių
2 mažų gūžių romaninių salotų
50 g netarkuoto parmezano
Padažui:
2 kiaušinių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
3 šaukštų citrinų sulčių
½ šaukštelio Vusterio padažo
4 ančiuvių filė
Druskos, juodųjų pipirų
1 skiltelės česnako
1. CEZARIO batoną supjaustykite 1 cm kubeliais. Suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir paskrudinkite orkaitėje 5–7 min.
2. Salotas nuplaukite, nupurtykite vandenį ir padalykite gabalėliais.
3. Specialia sūrio trintuve sutarkuokite parmezaną.
4. Kiaušinius pavirkite 2 min., tada išimkite ir įmuškite į dubenėlį (taip pat galima naudoti ir tik trynius). Ančiuvių filė nuplaukite šaltu vandeniu, labai smulkiai supjaustykite.
5. Alyvuogių aliejų maišykite su citrinų sultimis, Vusterio padažu, ančiuviais ir kiaušiniais, kol susidarys tirštas padažas. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
6. Skiltelę česnako nulupkite, perpjaukite per pusę ir įtrinkite dubenėlį, į kurį tada sudėkite salotas. Jas išmaišykite su padažu. Viską pabarstykite parmezano sūriu ir CEZARIO batono skrebučiais. Išsyk patiekite.