Istorijos, kaip jau iškepta duona atsirado aliejuje, niekas nežino. Tačiau jos populiarumas nuo to nė kiek nemažėja. Tamsi ar šviesesnė (Palangos) – kiekvieno asmeninis reikalas. Panašiai ir su padažu. Vis dėlto, kad turėtumėte variantų stebinti ir pelnytumėte duonos kepėjo vardą, akiračiui praplėsti siūlome keletą padažų. Net su avokadais!
Sūrio ir alaus padažas
125 g mocarelos
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
½ šaukštelio miltų
120 ml šviesaus alaus
1 skiltelės česnako
aitriosios paprikos pagal skonį
Mocarelą suplėšykite ir sumaišykite su fermentiniu sūriu, miltais, trintu česnaku ir kapota aitriąja paprika.
Į nedidelį puodą supilkite alų ir truputį pakaitinkite.
Suberkite sūrio mišinį ir nuolat maišydami kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol padažas taps vientisas.
Krienų padažas su kukurūzais
150 g grietinės
100 g konservuotų kukurūzų
šaukšto krienų
šlakelio citrinos sulčių
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Visus ingredientus sutrinkite maisto smulkintuvu.
Medaus ir garstyčių padažas
100 g majonezo
1–2 šaukštų garstyčių
1 šaukšto medaus
1 skiltelės česnako
druskos, juodųjų pipirų
Sumaišykite visus ingredientus, pagardinkite druska ir pipirais.
Valerijos Stonytės nuotr.
„Sriracha“ aštrusis padažas
150 g kreminio sūrio
2 šaukštų majonezo
pagal skonį padažo „Sriracha“
Visus ingredientus sumaišykite, paskaninkite druska.
Avokadų padažas
2 avokadų
1 trumpavaisio agurko
ryšelio prieskoninių žolelių (krapų, bazilikų)
citrinos sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako
druskos, juodųjų pipirų
Visus ingredientus sutrinkite maisto smulkintuvu.
Skanaus!