Gal jaukios sriubos? Mėgstate burokėlių sriubą, bet norėtųsi kažko kito, kitaip? Išbandykite patys ir burokėlių sriubų mėgėjus pavaišinkite trinta burokėlių sriuba su ožkų sūriu. Koks gardus atradimas! Šlakelis tyro aliejaus, šviežiai grūsti pipirai – ir skonis bus tobulas.
Į pagalbą pasitelę ZYLE trintuvą sriubą pagaminsite vos per kelias minutes.
Trintai burokėlių sriubai su ožkų sūriu pagaminti reikia:
2 šaukštų aliejaus
1 svogūno
2 skiltelių česnako
3–4 virtų burokėlių
500 ml vištienos sultinio
300 ml grietinėlės
150 g minkšto ožkų sūrio
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto skrudintų moliūgų sėklų
1 saujos mėgstamų žolelių
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
1. Įkaitintame puode su aliejumi apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus apie 2 min.
2. Sudėkite stambiai pjaustytus virtus burokėlius, apkepkite dar 2–3 min. ir supilkite
vištienos sultinį ir troškinkite apie 20 min.
3. Gautą masę ir grietinėlę sutrinkite ZYLE trintuvu iki vientisos kreminės sriubos
masės, pagardinkite druska.
4. Sriubą supilkite į lėkštę, dėkite ožkų sūrį, skrudintas moliūgų sėklas, apšlakstykite
alyvuogių aliejumi ir papuoškite mėgstamomis žolelėmis, užberkite šviežiai grūstų
pipirų.
Skanaus.