Išsivirėte ar išsikepėte per daug burokėlių, o gal tiesiog turite jų jau net pradėjusių raukšlėtis, ir nežinote, ką su jais daryti? Burokėlių sriuba arba salotos visada yra gera išeitis, bet jeigu norisi kažko naujo ir kiek netikėto, išbandykite burokėlių pesto receptą.
Burokėlių pesto pagaminti reikia:
2 virtų arba keptų burokėlių
1 saujos žemės riešutų
3 skiltelių česnako
2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
2 šaukštų citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka ir su likusiais ingredientais sudėkite į virtuvinį
kombainą. Pulsuodami sumalkite iki mažų gabalėlių.
2. Gautą pesto padažą naudokite gardindami salotas, makaronų patiekalus ar tiesiog tepkite
ant paskrudintos duonos.
Skanaus.