top of page

Burokėlių humuso receptas

Ar sutinkate su mintimi, kad užtepėlės ir humusai gali išgelbėti pasaulį? Bent jau pasaulį prisiekusių užkandžiautojų, nes, pavyzdžiui, pagal šį receptą paruoštas burokėlių humusas su riešutais, ožkų sūriu ir kitomis gėrybėmis, yra sveikas, skanus ir maistingas patiekalas.

O kadangi kabinamas su daržovių lazdelėmis, tai yra tobuliausia alternatyva užkandžiams be daržovių.


Burokėlių humusas, Alfo Ivanausko receptas
Shutterstock.com nuotr

Riešutams su prieskoniais:

  • Saujos riešutų

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • ½ šaukštelio kario miltelių

  • ½ šaukštelio malto kumino

  • ½ šaukštelio maltos ciberžolės

  • ½ šaukštelio maltų kalendrų sėklų

  • ½ šaukštelio imbiero miltelių

  • ½ šaukštelio malto kardamono

  • ½ šaukštelio malto cinamono

Pagardams:

  • 200 g ožkų sūrio

  • Ryšulėlio kalendrų

Humusui:

  • ½ stiklainio SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“ (570 g)

  • 1 citrinos

  • 300 g konservuotų avinžirnių

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukštelio malto kumino

  • 1 šaukštelio druskos

  • ⅓ stiklinės alyvuogių aliejaus

  • 3 šaukštų alyvuogių be kauliukų

Idėja garnyrui:

  • 2–3 jaunų morkų

  • 2 trumpavaisių agurkų

  • 2–3 saliero stiebelių

  • 5–6 ridikėlių

  • Saujos cukrinių žirnelių

  1. Visus ingredientus skirtus prieskonių mišiniui pakepinkite (nuolat maišydami) sausoje, karštoje keptuvėje, įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite riešutus ir skurdinkite, nuolat maišant, kol riešutai su prieskoniais karamelizuosis. Atvėsinkite ir sukapokite.

  2. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Visus ingredientus skirtus humusui kartu su SPILVA marinuotais burokėliais „Klasika“ (išskyrus alyvuogių aliejų) sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Į gautą masę, nuolat maišant arba trinant, palengva supilkite alyvuogių aliejų.

  3. Humusą paskleiskite po lėkštę, užbarstykite ožkų sūrio, riešutų, prieskonių mišinio ir kalendrų lapelių.

  4. Garnyrui skirtas daržoves supjaustykite šiaudeliais, ridikėlius pusiau ir patiekite su humusu.


Video receptas:




Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page