2 asm.
Gaminimas 30 min.
Orkaitės t-ra 190 °C
Burokėlių mišrainei pagaminti reikia:
1 AUGA burokėlio
1 morkos
1 batato
1 apelsino
1 mėlynojo svogūno
Kelių alyvuogių
Ožkų sūrio
Prieskoninių žolelių
Padažui:
1 šaukšto medaus
1 šaukšto garstyčių
Žiupsnelio malto kumino
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų (pagal poreikį)
Šlakelio citrinos sulčių
Šlakelio alyvuogių aliejaus
1. Kubeliais supjaustykite burokėlį, batatą ir morką. Šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.
2. Išfiletuokite apelsiną, kad jis liktų be odelės ir sėklyčių.
3. Padažui sumaišykite visus ingredientus.
4. Pravėsusias iš orkaitės ištrauktas daržoves sumaišykite dubenyje, pridėkite apelsino, smulkiai pjaustyto svogūno, pagardinkite alyvuogėmis bei ožkos sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis.
5. Mišrainę apšlakstykite paruoštu padažu.