Laidą VIENAS GAMTOJE galite pažiūrėti ČIA
Reikia:
2 baklažanų
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
3 šaukštų majonezo
2 skiltelių česnako
½ citrinos žievelės
8 marinuotų agurkėlių
1 raudonojo svogūno
Kelių riekelių fermentinio sūrio
4 mėsainio bandelių
1 avietinio pomidoro
Salotų lapų (patiekti)
1. Baklažanus supjaustykite storesnėmis riekelėmis. Abi baklažanų puses apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir įtrinkite. Apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Dėkite kepti ant grilio. Kai apkeps viena pusė, apverskite ir uždėkite po riekelę sūrio.
2. Į majonezą įtarkuokite česnako ir citrinos žievelės. Pasmulkinkite agurkėlius ir sudėkite į majonezą. Viską lengvai išmaišykite.
3. Svogūną supjaustykite riekelėmis. Taip pat supjaustykite riekelėmis, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
4. Bandeles pašildykite ant grilio.
5. Formuokite „burgerį“: ant apatinių bandelių dėkite padažo, salotų lapų, svogūnų, po dvi riekeles pomidorų, po riekelę baklažano ir užvožkite viršutine mėsainio bandele, ją patepę majoneziniu padažu.
PATARIMAI:
· Baklažanus galite kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje.
· Majoneziniam padažui labai tiks ir marinuota paprika.
Skanaus!