Paprastas kaip du-kart-du, tobulas kaip pati vasara, lengvai pagaminamas desertas arba pusryčiai, arba tiesiog malonumas bet kokia proga. Skaniausia valgyti užtepus ant skrebučio dar šiltą. Skanu prie kavos, arbatos, kakavos, naminio limonado.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2–4 asm.
Buratos ir keptų braškių desertui poruošti reikia:
500 g didesnių braškių
50 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 cinamono lazdelės
1 citrinos nutarkuotos žievelės
30 ml balzaminio acto
4–6 riekelių kvietinės duonos su moliūgų sėklomis
1–2 rutuliukų buratos
Braškes nuplaukite, gerai nusausinkite, pašalinkite kotelius. Sudėkite uogas į kepimo formą, apibarstykite nerafinuotu cukranendrių cukrumi, įtarkuokite cinamono lazdelę ir citrinos žievelę, apšlakstykite balzaminiu actu ir dėkite į įkaitintą iki 190 °C temp. orkaitę 15–20 min.
Kvietinę duoną su moliūgų sėklomis apskrudinkite.
Buratą patiekite su keptomis braškėmis ir duonos skrebučiais.
Skanaus.