top of page

„Bunet“ pjemontietiškas šokoladinis desertas



12 asm.

Gaminimas 1 val 45 min.


Reikia:

  • 100 g „amaretti“ sausainių

  • 3 kiaušinių

  • 3 trynių

  • 150 g cukraus „bunet“ kremui

  • 70 g cukraus karamelei

  • 1 vanilės ankšties

  • 3 šaukštų kakavos

  • 1 l pieno

1. Užvirkite pieną su vanilės ankštimi. Sutrinkite „amaretti“ sausainius iki miltų, suberkite cukrų, skirtą kremui, kakavą, sudėkite kiaušinius ir trynius, viską gerai išmaišykite. Į gautą masę plona srovele supilkite pieną ir nuolatos maišykite. Atidėkite į šalį.

2. Karameliniam sluoksniui pagaminti į prikaistuvį suberkite cukrų, skirtą karamelei, ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol susidarys karamelė.

3. Į kiekvieną formelę pilkite šiek tiek karamelės ir užpildykite „bunet“ kremu.

4. Kepkite „bunet“ 75 min. vadinamojoje motinos vonelėje: į gilesnę skardą įpilkite vandens tiek, kad siektų 1/3 formelių su kremu aukščio, ir dėkite į orkaitę. Iškepusius desertus išimkite ir atvėsinkite. Prieš patiekdami išimkite iš formelių.

Naujausi įrašai

bottom of page