top of page

Bulvių paplotėliai su rūkyta šonine ir krevetėmis (Receptas)

Gali būti, kad tokių užkandukų dar nė vienas svečias nebus ragavęs. Ir tradicinio (įdarytų bulvių mėgėjai, sukluskite), bet kartu ir pikantiško skonio bulvių paplotėliai papuoš kiekvieną vaišių stalą, bet.... labai trumpam, nes dings akimirksniu!

bulvių paplotėliai su krevetėmis_Alfo receptas
VMG nuotr.

2 asm.

Gaminimo laikas: 50 min.


Bulvių paplotėliams su šonine ir krevetėmis pagaminti reikia:

  • ½ svogūno 

  • ½ nedidelio poro

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 35 g sviesto

  • 500 g bulvių

  • ½ stiklinės pieno

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • 8–10 šviežių krevečių

  • 50 g pjaustytos rūkytos kiaulienos šoninės


Padažui:

  • 1 šakelės šviežios mėtos

  • 30 g pomidorų kečupo 

  • 50 g majonezo

  • 50 g natūralaus jogurto

  • 2–3 g svogūnų granulių

  • 2 g maltų Kajeno paprikų

  • Žiupsnelio druskos


Papuošti:

  • Keleto šakelių šviežių mėtų ir svogūnų laiškų


1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir porą. Į nedidelį puodą įpilkite ½ aliejaus, suberkite porus ir svogūnus. Juos apkepinkite. Kai jie pradės darytis permatomi, sudėkite sviestą, viską išmaišykite. Kai masė pradės gelsti, supilkite pieną ir užvirinkite. 

2. Bulves nulupkite ir sutarkuokite, kiaurasamčio pagalba spaudžiant su šaukštu nusunkite jas. Lengvai išplakite kiaušinį. Į bulvių masę supilkite pieną su svogūnais ir viską išmaišykite. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Supilkite išplaktus kiaušinius ir maišykite. Viską supilkite į formą ir kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 20–25 min. (orkaitėje 30 min.).

3. Mėtos šakelę smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite pomidorų kečupą, majonezą, jogurtą, svogūnų granules, Kajeno paprikas, mėtas ir druską. 

4. Krevetes išmaišykite su aliejumi, druska, pipirais ir su kiaulienos šonine kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 4–5 min. (orkaitėje 10 min.). Leiskite truputį atvėsti. Šoninę supjaustykite 2–3 cm juostelėmis.

5. Atvėsusį plokštainį supjaustykite gabaliukais. Paplotėlius apšlakstykite paruoštu padažu, dėkite šoninės gabaliukus ir krevetes. Galite papuošti smulkintais svogūnų laiškais ir mėtomis. 


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page