Gali būti, kad tokių užkandukų dar nė vienas svečias nebus ragavęs. Ir tradicinio (įdarytų bulvių mėgėjai, sukluskite), bet kartu ir pikantiško skonio bulvių paplotėliai papuoš kiekvieną vaišių stalą, bet.... labai trumpam, nes dings akimirksniu!
2 asm.
Gaminimo laikas: 50 min.
Bulvių paplotėliams su šonine ir krevetėmis pagaminti reikia:
½ svogūno
½ nedidelio poro
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
35 g sviesto
500 g bulvių
½ stiklinės pieno
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
8–10 šviežių krevečių
50 g pjaustytos rūkytos kiaulienos šoninės
Padažui:
1 šakelės šviežios mėtos
30 g pomidorų kečupo
50 g majonezo
50 g natūralaus jogurto
2–3 g svogūnų granulių
2 g maltų Kajeno paprikų
Žiupsnelio druskos
Papuošti:
Keleto šakelių šviežių mėtų ir svogūnų laiškų
1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir porą. Į nedidelį puodą įpilkite ½ aliejaus, suberkite porus ir svogūnus. Juos apkepinkite. Kai jie pradės darytis permatomi, sudėkite sviestą, viską išmaišykite. Kai masė pradės gelsti, supilkite pieną ir užvirinkite.
2. Bulves nulupkite ir sutarkuokite, kiaurasamčio pagalba spaudžiant su šaukštu nusunkite jas. Lengvai išplakite kiaušinį. Į bulvių masę supilkite pieną su svogūnais ir viską išmaišykite. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Supilkite išplaktus kiaušinius ir maišykite. Viską supilkite į formą ir kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 20–25 min. (orkaitėje 30 min.).
3. Mėtos šakelę smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite pomidorų kečupą, majonezą, jogurtą, svogūnų granules, Kajeno paprikas, mėtas ir druską.
4. Krevetes išmaišykite su aliejumi, druska, pipirais ir su kiaulienos šonine kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 4–5 min. (orkaitėje 10 min.). Leiskite truputį atvėsti. Šoninę supjaustykite 2–3 cm juostelėmis.
5. Atvėsusį plokštainį supjaustykite gabaliukais. Paplotėlius apšlakstykite paruoštu padažu, dėkite šoninės gabaliukus ir krevetes. Galite papuošti smulkintais svogūnų laiškais ir mėtomis.
Gardžių atradimų.