4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
2 šaukštelių „garam masala“ prieskonių
1 šaukštelio maltų kalendrų
½ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
500 g bulvių
200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
3 skiltelių česnako
½ aitriosios paprikos
1 raudonojo svogūno
50 g miltų
Druskos, pipirų
Aliejaus (kepti)
1. Keptuvėje 1–2 min. pakaitinkite „garam masalą“, kalendras ir papriką. Kruopščiai nuplaukite bulves. Išvirkite ir nusunkę palikite 20 min. Po to nulupkite ir sugrūskite košę. Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 min., o po to nusunkite.
2. Susmulkinkite česnaką ir aitriąją papriką, labai smulkiai supjaustykite svogūną. Viską sumaišykite. Suberkite miltus, prieskonius, sumaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Formuokite nedidelius maltinius, apkepkite juos keptuvėje su 1–2 šaukštais aliejaus (4–5 min.), po to šaukite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę ir baikite kepti (10 min.).