Reikia:
340 g LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)
1 nedidelio svogūno
1 saliero lapkočio
2 nedidelių morkų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų sviesto
1 mažos skardinės konservuotų savo sultyse pomidorų
50 g raudonojo sauso vyno
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio raudonėlio
3 didelių vienodo dydžio bulvių
Aliejaus (bulvėms pašlakstyti)
1. Supjaustykite daržoves nedideliais kubeliais, supilkite aliejų į keptuvę, įdėkite sviestą ir ištirpinkite. Suberkite daržoves į aliejaus bei sviesto mišinį ir kepkite vidutinėje kaitroje, kol suminkštės.
2. LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsą sumalkite ir sudėkite ją į keptuvę prie daržovių. Greitai viską maišykite. Mėsą apkepkite vidutinėje kaitroje. Kai mėsa apkeps, supilkite vyną ir jį nugarinkite.
3. Pomidorus savo sultyse sutrinkite trintuvu. Pomidorų masę supilkite į mėsą, gerai išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol išgaruos skystis.
4. Pabaigoje suberkite raudonėlį ir pasūdykite. Ataušinkite.
5. Mėsą sudėkite į kepimo formą (arba bendrą, arbą porcijinę – kiekvienam valgytojui).
6. Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis, sudėliokite ant mėsos, pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 min. 190 laipsnių temp., kol bulvės taps minkštos ir gražiai apskrus.