4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
Sviesto (formai patepti)
500 g bulvių
1 didelio svogūno
250 g konservuoto savo sultyse tuno
Ryšelio petražolių
200 ml pieno
200 ml plakamosios grietinėlės
1 kiaušinio
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
Žiupsnelio druskos
100 g tarkuoto puskiečio sūrio
1. Formą apkepui gausiai patepkite sviestu.
2. Bulves supjaustykite stambiais kubeliais ir apvirkite. Svogūną supjaustykite, tuną paardykite šakute. Petražoles supjaustykite smulkiai.
3. Sluoksniuokite formoje: bulvės, svogūnai, puskietis sūris, tunas, petražolės, sūris, bulvės, svogūnai, tunas.
4. Sumaišykite pieną, grietinėlę, likusias petražoles ir kiaušinį. Taip pat įmaišykite tarkuotą citrinų žievelę, druską, užpilkite šiuo mišiniu apkepą. Viršų pabarstykite kietuoju sūriu.
5. Kepkite 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patiekite gausiai užbėrę petražolių.