top of page

Brusketos su grybais ir burata (Receptas)

Kai labai mylite ir norite meilę padaryti matomą, štai jums receptas – traškios brusketos su šviežiais baravykais ir kremine burata. Gundančiai gardus planas lėtiems savaitgalio pusryčiams, neatsiragaujamas užkandis šeimos šventėms ir vakarėliams. Valgykite iškart vos tik paruošite. 


brusketa su grybais_receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite portale Alfo Instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

2 asm.

Gaminimo laikas: 10 min.


Brusketai su grybais ir burata paruošti reikia:

  • 1 nedidelio svogūno 

  • 100 g šitakių

  • 100 g šviežių baravykų 

  • 2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus 

  • 2–3 riekelių čiabatos

  • 40 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto 

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • Keleto šakelių šviežių čiobrelių  

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 buratos 

  • 1 saujos šilauogių 

  • 2–3 GAIDELIS krekerių „Klasika“

  • 1 saujelės šviežių violetinių bazilikų lapelių 

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės


  1. Svogūną supjaustykite kubeliais, grybus – griežinėliais.

  2. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite čiabatos riekeles ir apkepkite iš abiejų pusių. 

  3. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi suberkite grybus, svogūną, sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu, čiobreliais, pasūdykite ir viską išmaišykite. Kepinkite. 

  4. Ant apskrudintos duonelės tepkite buratą, sudėkite grybus, per pusę perpjautas šilauoges. Smulkiai palaužykite GAIDELIS krekerių „Klasika“.

  5. Brusketas puoškite bazilikų lapeliais, apibarstykite citrinos žievele ir šviežiai grūstais pipirais.


Gardžių atradimų.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


 

Naujausi įrašai

bottom of page