Kai labai mylite ir norite meilę padaryti matomą, štai jums receptas – traškios brusketos su šviežiais baravykais ir kremine burata. Gundančiai gardus planas lėtiems savaitgalio pusryčiams, neatsiragaujamas užkandis šeimos šventėms ir vakarėliams. Valgykite iškart vos tik paruošite.
Video receptą rasite portale Alfo Instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2 asm.
Gaminimo laikas: 10 min.
Brusketai su grybais ir burata paruošti reikia:
1 nedidelio svogūno
100 g šitakių
100 g šviežių baravykų
2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
2–3 riekelių čiabatos
40 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
Keleto šakelių šviežių čiobrelių
Žiupsnelio druskos
1 buratos
1 saujos šilauogių
2–3 GAIDELIS krekerių „Klasika“
1 saujelės šviežių violetinių bazilikų lapelių
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
Svogūną supjaustykite kubeliais, grybus – griežinėliais.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite čiabatos riekeles ir apkepkite iš abiejų pusių.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi suberkite grybus, svogūną, sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu, čiobreliais, pasūdykite ir viską išmaišykite. Kepinkite.
Ant apskrudintos duonelės tepkite buratą, sudėkite grybus, per pusę perpjautas šilauoges. Smulkiai palaužykite GAIDELIS krekerių „Klasika“.
Brusketas puoškite bazilikų lapeliais, apibarstykite citrinos žievele ir šviežiai grūstais pipirais.
Gardžių atradimų.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.