Dar daugiau spalvų ir skonių užkandžių stalui. Brusketos su silke, mangu ir česnaku receptą verta išbandyti.
Brusketai su silke ir mangu reikia:
4 riekelių tamsios čiabatos
½ saldaus mango
1 silkės filė
1 skiltelės česnako
Šlakelio alyvuogių aliejaus
2–3 gabaliukų marinuotų paprikų (tinka ir kepta marinuota)
Mėgstamų žalumynų (patiekti)
Čiabatą paskrudinkite įkaitintoje iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kol kepa čiabata, supjaustykite nuluptą mango puselę plonomis juostelėmis, taip pat – paprikos gabaliukus. Silkę supjaustykite įstrižomis juostelėmis. Česnaką sukapokite.
Išimkite paskrudusias čiabatos riekeles ir pašlakstykite geros kokybės alyvuogių aliejumi.
Česnaku įtrinkite duoną. Ant riekelių sudėliokite mango, paprikos juosteles, silkę. Papuoškite mėgstamais žalumynais – tinka ir mikrožalumynai, ir kalendros arba kitokios prieskoninės žolelės.
Patiekalui pagaminti reikalingus produktus galite įsigyti ČIA:
Skanaus!