Baravykų užtepėlei pagaminti reikės:
1 vnt. šviesios bagetės
70 g šaldytų arba džiovintų baravykų
40 g saulėje džiovintų pomidorų
100 g svogūno
100 g kreminio sūrio
150 g konservuotų pupelių
50 g parmezano sūrio
50 g BON CHANCE grybų skonio duonos traškučių
3 skiltelių česnako
15 g šviežių žolelių
Druskos
Pipirų
Orkaitę galite įsigyti ČIA
1. Jei baravykai džiovinti – išmirkykite juos, jei baravykai šaldyti – galite juos tik apkepti kartu su svogūnais (kaip ir rodžiau laidoje).
2. Baravykus sutrinkite trintuvu arba kokteiline, dėkite kreminį sūrį, saulėje džiovintus pomidorus, parmezano sūrį, pupeles, pagardinkite druska ir pipirais. Svogūnus apkepinkite ir dėkite į baravykų užtepėlę.
3. Bagetę lengvai paskrudinkite orkaitėje, apšlakstykite aliejumi. Skrudinkite apie 10 min.
4. Ant skrudintos bagetės, gausiai tepkite užtepėlę, į kuria sudėkite BON CHANCE grybų skonio duonos traškučius, jie suteiks paslaptingo traškumo ir sustiprins skonį, dekoruokite baravykais, saulėje džiovintais pomidorais ir žalumynais.
PATARIMAI:
Brusketas gaminkite prieš valgant, jos bus skanesnės ir traškesnės.
Jei mėgstate intensyvų baravykų skonį, naudokite džiovintus baravykus.
Idėję į užtepėlę traškučių, patiekalui suteiksite paslaptingo traškumo.
Gamindami užtepėlę įdėkite į ją truputėlį Ispaninio šalavijo (Chia) sėklų – nustebinsite savo svečius.
Žiūrėkite video receptą:
Skanaus!