Humusas yra bene populiariausia užtepėlė pasaulyje. Siūlome išbandyti brusketos su humusu receptą, kuris suteiks tradiciniam užkandžiui dar ypatingesnių poskonių.
Gaminimo laikas: 25–30 min.
Porcijų skaičius: 20 vnt.
Lengvas receptas
Brusketai su avinžirnių humusu ir rūkyta antiena reikia:
1 vnt. rūkytos antienos KITCHEN ME
1 vnt. prancūziško batono arba bagetės
400 g konservuotų avinžirnių
100 g kreminio sūrio
30 g saulėje džiovintų pomidorų
50 g grietinėlės
100 g svogūno
30 g šviežių žolelių (krapai, petražolės, bazilikas)
Druskos
Pipirų
Kaitlentę galite įsigyti www.pigu.lt4
Avinžirnius, saulėje džiovintus pomidorus, kreminį sūrį, grietinėlę ir žoleles sutrinkite kokteilinėje arba trintuvu, paskaninkite druska ir pipirais. Humusas paruoštas.
Prancūzišką batoną (arba bagetę) lengvai paskrudinkite orkaitėje, būtinai apšlakstykite aliejumi.
Ant paskrudinto prancūziško batono (arba bagetės) gausiai užtepkite paruošto humuso.
Paruoštą brusketą pagardinkite rūkyta antiena KITCHEN ME ir žolelėmis.
PATARIMAI:
Ruošdami vaišes, brusketas gaminkite paskutines, tada jas skanausite šviežias ir traškias.
Tikras humusas gaminamas be pieno produktų, bet įdėjus kreminio sūrio humusas bus tik dar gardesnis.
Video receptas:
Skanaus!