Tiesiog genialus patiekalas.
Vos keli ingredientai recepte, greitas pagaminti ir neatsivalgomai skanus. Briuselinius kopūstus su šonine ir sūriu privalu išbandyti.
4 asm
Gaminimas 10 min.
Kepimas (keptuvėje) 15 min.
Briuseliniams kopūstams su šonine ir sūriu reikia:
500 g briuselinių kopūstų
8 riekelės rūkytos šoninės
50 g kietojo sūrio
Druskos
Aliejaus kepti
Kopūstėlius perpjaukite pusiau. Šoninę supjaustykite kvadratėliais.
Keptuvėje gana stipriai įkaitinkite aliejų, sumeskite gūželių puseles ir kepkite vis pamaišydami. Stebėkite, kaip kepa. Kai kopūstai pakeis spalvą į ryškiai žalią, suberkite šoninę ir dar truputį pakepkite.
Svarbu neperkepti kopūstų, nes perkepę arba pervirę jie labai apkarsta.
Patiekdami ant karštų kopūstų užberkite tarkuoto arba kitaip smulkinto kietojo sūrio.
Skanaus!