Reikia:
125 ml akvafabos
1 šaukštelio citrinos sulčių
Šlakelio vanilės ekstrakto
150 g miltelinio cukraus
125 ml augalinio pieno
25 ml kokosų aliejaus
2 šaukštelių liofilizuotų braškių miltelių
Į kambario temperatūros akvafabą supilkite citrinos sultis ir plakite 5–7 min., kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus visiškai nebetakios. Į putas įpilkite vanilės ekstrakto ir plakite dar minutę. Į gerai išplaktas putas dėkite po šaukštą miltelinio cukraus ir kaskart gerai suplakite.
Į maisto smulkintuvą supilkite pasirinktą augalinį pieną, tirpdytą kokosų aliejų bei liofilizuotų braškių miltelius ir gerai suplakite. Augalinio pieno bei aliejaus mišinį labai švelniai, bet gerai įmaišykite į saldžias akvafabos putas.
Gautą mišinį supilkite į indą, kuriame šaldysite ledus, ir įdėkite jį į šaldymo kamerą kelioms valandoms.
* Vietoje liofilizuotų braškių miltelių galite naudoti kitą mėgstamą skonį suteikiančius ingredientus: kitų mėgstamų vaisių ar uogų liofilizuotus miltelius, mėtas, kakavą, kavą, riešutų kremą ir pan.