top of page

Braškiniai ledai



Reikia:

  • 125 ml akvafabos

  • 1 šaukštelio citrinos sulčių

  • Šlakelio vanilės ekstrakto

  • 150 g miltelinio cukraus

  • 125 ml augalinio pieno

  • 25 ml kokosų aliejaus

  • 2 šaukštelių liofilizuotų braškių miltelių

  1. Į kambario temperatūros akvafabą supilkite citrinos sultis ir plakite 5–7 min., kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus visiškai nebetakios. Į putas įpilkite vanilės ekstrakto ir plakite dar minutę. Į gerai išplaktas putas dėkite po šaukštą miltelinio cukraus ir kaskart gerai suplakite.

  2. Į maisto smulkintuvą supilkite pasirinktą augalinį pieną, tirpdytą kokosų aliejų bei liofilizuotų braškių miltelius ir gerai suplakite. Augalinio pieno bei aliejaus mišinį labai švelniai, bet gerai įmaišykite į saldžias akvafabos putas.

  3. Gautą mišinį supilkite į indą, kuriame šaldysite ledus, ir įdėkite jį į šaldymo kamerą kelioms valandoms.

* Vietoje liofilizuotų braškių miltelių galite naudoti kitą mėgstamą skonį suteikiančius ingredientus: kitų mėgstamų vaisių ar uogų liofilizuotus miltelius, mėtas, kakavą, kavą, riešutų kremą ir pan.

Naujausi įrašai

bottom of page