Braziliškas morkų pyragas (Receptas)
- 2020-02-07
- 1 min. skaitymo
Drėgnas, pilnas skonio, sodraus aromato morkų pyragas pagal brazilišką receptą nustebins morkų pyragų gerbėjus. Lengva pagaminti, todėl neabejokite. Klampus šokolado glajus suteikia dar daugiau skonio prabangos.

6-8 asm.
Gaminimas 15 min.
Braziliškas morkų pyragui pagaminti reikia:
250 g tarkuotų morkų
4 kiaušinių
150 g aliejaus
150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
250 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštų vanilinio cukraus
200 g juodojo šokolado + 30 ml aliejaus
1. Paruoškite apvalią 22–24 cm skersmens formą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
2. Morkas, kiaušinius, aliejų, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
3. Sutarkuokite 100 g šokolado ir suberkite jį į tešlą, išmaišykite. Tešlą supilkite į formą ir kepkite apie 45–50 min. Ar iškepęs keksas, patikrinkite mediniu iešmeliu. Ataušinkite keksą ant grotelių, viršų apliekite tirpintu šokoladu su aliejumi.
Skanaus.