top of page

Braziliškas morkų pyragas (Receptas)

  • 2020-02-07
  • 1 min. skaitymo

Drėgnas, pilnas skonio, sodraus aromato morkų pyragas pagal brazilišką receptą nustebins morkų pyragų gerbėjus. Lengva pagaminti, todėl neabejokite. Klampus šokolado glajus suteikia dar daugiau skonio prabangos.

Braziliškas morkų pyragas_vmg receptas_Alfo receptas_mokrų pyragas
VMG nuotr.

6-8 asm.

Gaminimas 15 min.


Braziliškas morkų pyragui pagaminti reikia:

  • 250 g tarkuotų morkų

  • 4 kiaušinių

  • 150 g aliejaus

  • 150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 250 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 2 šaukštų vanilinio cukraus

  • 200 g juodojo šokolado + 30 ml aliejaus

1. Paruoškite apvalią 22–24 cm skersmens formą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

2. Morkas, kiaušinius, aliejų, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės.

3. Sutarkuokite 100 g šokolado ir suberkite jį į tešlą, išmaišykite. Tešlą supilkite į formą ir kepkite apie 45–50 min. Ar iškepęs keksas, patikrinkite mediniu iešmeliu. Ataušinkite keksą ant grotelių, viršų apliekite tirpintu šokoladu su aliejumi.


Skanaus.

bottom of page