top of page

Braškių tortas (Receptas)


braškiųš tortas_Alfo receptas
VMG nuotr.

8–10 asm. 

Gaminimo laikas: 3 val.


Braškių tortui pagaminti reikia:

BISKVITUI:

  • 220 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 4 kiaušinių

  • 220 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 220 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 ml romo


KREMUI:

  • 300 g ŽEMAITIJOS pusriebės varškės 9 % rieb.

  • 100 ml ŽEMAITIJOS pieno

  • 200 g maskarponės sūrio

  • 200 ml ŽEMAITIJOS grietinėlės 36 % rieb.

  • 5 šaukštų medaus

  • 1 citrinos 


PATIEKTI:

  • 500 g braškių

  • 1 saujos šilauogių

  • Daigų (papuošti)


  1. Kambario temperatūros ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą išplakite iki balto puraus kremo, tuomet po vieną įmaišykite kiaušinius, berkite sausus produktus ir DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“.

  2. Biskvito masę supilkite į nelimpančio paviršiaus skardelę ir kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 20–25 min., kol biskvitas tolygiai apskrus, o centras iškils.

  3. Atvėsintą biskvitą perpjaukite pusiau išilgai, kad turėtumėte du biskvito sluoksnius. Sudrėkinkite jį apšlakstydami romu. 

  4. ŽEMAITIJOS pusriebę varškę ir pieną sutrinkite maisto trintuvu iki kreminės masės. 

  5. Maskarponės sūrį išplakite su ŽEMAITIJOS grietinėle, medumi, citrinos sultimis ir tarkuota žievele iki kremo masės. Tada atsargiai įmaišykite varškę.

  6. Gautą kremą tepkite ant biskvito, sudėkite pjaustytas braškes, šilauoges ir papuoškite daigais. Taip sluoksniuokite du sluoksnius. 


Gardžių atradimų.

 
 
bottom of page