top of page

Braškių salsa (Receptas)


braškių salsa_Alfo receptas
VMG nuotr.

2–3 asm.

15 min. gaminti


Braškių salsai pagaminti reikia:

  • 1 saujos gražių, saldžių ir kvepiančių braškių

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 didelio mėlynojo svogūno

  • 1–1,5 cm dydžio imbiero šaknies gabaliuko

  • 1 ryšelio mėtų arba bazilikų

  • 1 česnako skiltelės

  • 30–40 ml ryžių acto 

  • 15 ml DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

  • Šlakelio geros kokybės alyvuogių aliejaus


  1. Supjaustykite smulkiais kubeliais: braškes, aitriąją papriką, svogūną. Imbiero šaknį sutarkuokite. Mėtas arba bazilikus supjaustykite smulkiai. Susmulkinkite česnaką. Viską sumaišykite kartu. 

  2. Supilkite ryžių actą, DANSUKKER šviesųjį sirupą, gausiai užberkite juodųjų pipirų, pasūdykite ir paskaninkite alyvuogių aliejumi. 

  3. Salsą palikite pastovėti maždaug 30–35 min. 


PATARIMAS: ši salsa puikiai tiks prie šviesios mėsos ar žuvies, suteiks lengvo egzotiškumo ir gaivumo grilio patiekalams. Prie jos galite derinti pomidorų salotas. 


Gardžių atradimų.



Comments


Naujausi įrašai

bottom of page