Reikia:
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
300 g viso grūdo speltos miltų
370 ml augalinio pieno
60 ml kokosų aliejaus (tešlai)
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 šaukšto citrinos sulčių
1 nubraukto šaukštelio sodos
100 ml akvafabos
3 šaukštų miltelinio cukraus
1 šaukšto kokosų aliejaus (kepti)
1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį persijokite.
2. Kitame dubenyje sumaišykite augalinį pieną, tirpdytą kokosų aliejų, vanilės ekstraktą ir citrinos sultyse išmaišytą sodą.
3. Kambario temperatūros akvafabą plakite 5–7 min., kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus nebetakios. Į gerai išplaktas putas dėkite po šaukštą miltelinio cukraus ir kaskart gerai suplakite.
4. Į miltus pilkite augalinio pieno mišinį ir gerai sumaišykite. Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite akvafabos putas. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinio karščio. Kepti naudokite kokosų aliejų. Iš 1 šaukšto tešlos formuokite blynus ir vartydami kepkite juos iš abiejų pusių.