top of page

Beprotiškai sultingi vištienos sparneliai su ypatingu padažu




Reikia:

  • 1 kg vištienos sparnelių

  • ½ prinokusio banano

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio SANTA MARIA aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)

  • 1 šaukšto SANTA MARIA maltos kalendros

  • 1 šaukšto SANTA MARIA maltos raudonosios paprikos

  • Šviežiai grūstos SANTA MARIA akmens druskos (arba pagal skonį)

  • Šviežiai grūstų SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • 1 citrinos žievelės ir sulčių

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

1. Bananą sutrinkite, česnako skilteles susmulkinkite. Abudu ingredientus sumaišykite, suberkite SANTA MARIA aitriosios paprikos miltelius, SANTA MARIA maltą kalendrą, SANTA MARIA maltą raudonąją papriką, įberkite SANTA MARIA akmens druskos ir šviežiai grūstų SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“. Įspauskite citrinos sulčių bei įberkite tarkuotos citrinų žievelės, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir sumaišykite.

2. Sparnelius gausiai padenkite marinatu, taip pat galite įpjauti sparnelio odelę palei kauliuką, padarydami „kišenėlę“, ir ją irgi pripildyti marinato.

3. Skardą išklokite kepimo popieriumi, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite sparnelius. Jų viršų apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

4. Šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite 25 min., tada apverskite ir pakepkite dar 10 min., kol gražiai apskrus.

5. Patiekite sparnelius su paslaptinguoju 3 ingredientų tobulu padažu.


Paslaptingasis 3 ingredientų tobulas padažas prie vištienos

  • ½ prinokusio banano

  • 100 g DAUMANTŲ originalaus skonio padažo „Karališkas“

  • 1 skiltelės česnako (arba pagal skonį)

1. Sutrinkite bananą šakute, sumaišykite su DAUMANTŲ originalaus skonio padažu „Karališkas“ ir smulkintu česnaku.

2. Jeigu mėgstate aštriai, įlašinkite kelis lašus „tabasco“ padažo arba įpjaustykite šviežios aitriosios paprikos. 



ALFO PATARIMAI:

  • Raudonosios paprikos milteliai sparneliams suteiks ir skonį, ir spalvą.

  • Šis marinatas tinka kepti sparnelius išsyk, o taip pat ir ilgesniam marinavimuisi.

  • Sparnelius skardoje dėkite laisvai, palikdami nedidelius atstumus, kad gerai keptų iš visų pusių.

  • Šis marinatas tinka ir kitoms vištienos dalims: kulšelėms, blauzdelėms, krūtinėlei.

  • Šiuos sparnelius pabaigoje galite apibarstyti sezamų sėklomis.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page