Autentiško pikantiško skonio japoniško daržovių blyno recepto variacija pagal Alfą. Išbandykite: gal patiks ir retsykiais šiuo blynu pakeisite taip mėgstamus bulvinius arba paįvairinsite kitų daržovių blynų racioną.
2–3 asm.
Gaminimo laikas: 20–30 min.
Japoniškiems daržovių blynams pagaminti reikia:
½ nedidelio kopūsto
20 g imbiero
2–3 skiltelių česnako
1–2 džiovintų jūros dumblių lapų
200 g miltų
1 stiklinės SAN PELLEGRINO gazuoto mineralinio vandens
½ šaukštelio kepimo miltelių
4–5 svogūnų laiškų
2 šaukštų aliejaus (kepimui)
1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo
2–3 šaukštų KIKKOMAN padažo „Teriyaki“
½ šaukšto ryžių acto
½ stiklinės kolos
1 šaukšto majonezo
1 saujelės raudonų bazilikų lapelių (papuošimui)
Keleto svogūnų laiškų (papuošimui)
Kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Imbierą ir česnaką smulkiai sukapokite. Jūros dumblių lapus sutrupinkite rankomis.
Į smulkintas daržoves ir dumblių lapus dėkite miltus, pilkite SAN PELLEGRINO gazuotą mineralinį vandenį ir sudėkite kepimo miltelius. Gerai išmaišykite.
Svogūnų laiškus supjaustykite šiaudeliais ir įmaišykite į gautą tešlą. Palikite pastovėti 5–10 min.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pilkite tešlą su daržovėmis per visą paviršių maždaug 1 cm storiu. Kepkite ant vidutinės kaitros apie 2–3 min. iš abiejų pusių.
Prikaistuvyje sumaišykite DANSUKKER auksaspalvį cukraus sirupą, KIKKOMAN padažą „Teriyaki“, ryžių actą ir originalią kolą. Užvirkite ir ant vidutinės kaitros kaitinkite apie 10–12 min., kol padažas sutirštės.
Ant iškepto blyno šlakstykite majonezą, terijakio ir kolos padažą.
Papuoškite bazilikų lapeliais ir pjaustytais svogūnų laiškais.
Gardžių atradimų.