4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 20 min.
Reikia:
50 g špinatų
Šlakelio aliejaus
300 g kreminio sūrelio
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto garstyčių
4 šaukštų speltos miltų
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
Špinatus trumpai pakepkite su trupučiu aliejaus – tiek, kad jie nuvystų, apie 2–3 min. Išimkite, ataušinkite ir lengvai pasmulkinkite.
Kreminį sūrelį sumaišykite su špinatais ir kiaušiniu. Pasūdykite, įmaišykite garstyčias.
Persijokite miltus ir kepimo miltelius, sumaišykite su špinatų mase.
Viską gerai išmaišykite, suformuokite nedidelius paplotėlius. Formuodami rankas patepkite aliejumi – taip tešla nelips prie jų.
Kepkite varškėčius keptuvėje, nustatę nedidelę kaitrą, iš abiejų pusių.
Patiekite su mėgstamu padažu arba daržovėmis.
Skanaus!