4 asm.
Gaminimas 25 min.
Reikia:
6 kiaušinių
100 g agurko
60–80 g natūralios varškės
60–80 g žalių salotų
15 g (saujelė) gražgarstės
3–4 š. saulėgražų arba alyvuogių aliejaus (kepti ir salotoms)
1 a. š. citrinos sulčių
šviežių krapų
šviežios kalendros
šviežio baziliko
1. Kiaušinius įmuškite į dubenį, pasūdykite ir gerai išplakite.
2. Pasmulkinkite gražgarstę ir krapus. Viską sudėkite į išplaktus kiaušinius, išmaišykite. Gautą masę samčiu pilkite į įkaitintą blynų keptuvę (negilią) ir tolygiai paskleiskite taip, kad ji pasiskirstytų nestoru sluoksniu. Turėtumėte iškepti ne mažiau nei keturis papločius.
3. Iškeptus papločius iš karto suvyniokite į ritinėlius. Varškę ir pasmulkintą agurką truputį pasūdykite ir sumaišykite.
4. Po šaukštą įdaro masės paskleiskite ant kiekvieno atvynioto papločio, kurį taip įdarę vėl suvyniokite.
5. Visus įdaru praturtintus suktinius šiek tiek pakepkite toje pačioje keptuvėje.
6. Nuplautas pasirinktas salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis ir patiekite prie suktinukų. Neužmirškite papuošti šviežiais krapais, baziliku ir kalendra.
Skanaus!