Žalios ir gaivios salotos. O dar – labai skanios.
Tokius patiekalus galima valgyti be jokių apribojimų. Lengvas receptas.
Žaliosioms salotoms pagaminti reikia:
1 nedidelis brokolis
200 g žirnelių (šviežių arba šaldytų)
4 trumpavaisiai arba 1 ilgavaisis agurkas
150 g sultenių (arba kitokių švelnių salotų lapų, pvz., špinatų)
Užpilui:
1 apelsino sultys
1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės
1 šaukštelis švelnių garstyčių
1 šaukštas aliejaus
Žiupsnelis druskos
1. Brokolį suskirstykite smulkiais žiedynais.
2. Užvirinkite vandenį, suberkite brokolius ir žirnelius, virkite vieną minutę, nukoškite, perliekite lediniu vandeniu.
3. Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Patogiausia tai padaryti daržovių skustuku.
4. Užpilui sumaišykite visas sudedamąsias dalis.
5. Lėkštėje sudėliokite sultenes arba kitokių salotų lapus, dėkite žirnelius, brokolius, agurkus ir užpilkite užpilu.
Skanaus!