Iškylų metu nustebinkite draugus ir artimuosius net dviem naujais patiekalais. Alfas atskleidė, kaip paruošti sultingą BBQ viščiuką su grill persikų ir daržovių salotomis bei saldžiarūgštį sluoksniuotą karamelizuotų rabarbarų desertą.
Šie patiekalai puikiai tiks Joninių nakčiai!
Video receptą žiūrėkite čia
BBQ viščiukui su grill persikų ir daržovių salotomis pagaminti reikia:
1 kukurūzinio viščiuko
3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
3 šaukštų raudonojo vyno acto
2 šaukštų medaus arba cukraus sirupo
2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
100 ml ŠVYTURYS EKSTRA nealkoholinio šviesaus alaus
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
Žiupsnelio KOTANYI grilio prieskonių
3 persikų
1 apelsino
1 saujos sultenių
2 mėlynųjų svogūnų
½ saujos migdolų riešutų
1 citrinos
3 šaukštų WOWMAMA padažo „BBQ Classic“
Žiupsnelio druskos
Kukurūzinį viščiuką padalinkite mažesnėmis dalimis. Į dubenį pilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejų, raudonojo vyno actą, medų, KIKKOMAN sojų padažą, ŠVYTURYS EKSTRA nealkoholinį šviesų alų, berkite prieskonius ir išmaišę, pilkite ant viščiuko. Leiskite pasimarinuoti apie 30 min. kambario temperatūroje.
Kepkite viščiuką įkaitintame ZYLE KAMADO grilyje 200 °C temp. iš abiejų pusių, kol pilnai iškeps, kartkartėmis aptepdami likusiu marinatu.
Kol viščiukas kepa, pasigaminkite keptų persikų salotas: persikus perpjaukite pusiau ir išimkite kaulus, apšlakstę likusiu marinatu, dėkite kepti šalia viščiuko. Apelsiną supjaustykite skiltelėmis ir nupjaukite žievę. Į dubenį dėkite sultenių lapus, pjaustytą apelsiną, pusžiedžiais pjaustytą mėlynąjį svogūną. Išspauskite šiek tiek apelsino žievelės sulčių. Suberkite smulkintus migdolų riešutus. Išspauskite citrinos sulčių, pagardinkite pipirais, pilkite 3 šaukštus OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus ir išmaišykite.
Aptepkite viščiuką WOWMAMA padažu „BBQ Classic“ ir dėkite į pasirinktą indą. Salotas paskaninkite druska ir dėkite šalia viščiuko kartu su keptais persikais.
Sluoksniuotam karamelizuotų rabarbarų ir sausainių desertui su ledais pagaminti reikia:
Žiupsnelio rozmarinų
3 šaukštų TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
100 g DANSUKKER cukraus uogienėms
2 rabarbarų stiebų
½ citrinos
½ saujos GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“
1 šaukšto HÄAGEN-DAZS ledų su makadamijomis
Į kepimo indą dėkite rozmarinus, pilkite 3 šaukštus TICHĖ natūralaus mineralinio vandens, berkite DANSUKKER cukrų uogienėms ir griežinėliais pjaustytus rabarbarus. Kepkite ZYLE KAMADO grilyje 200 °C temp., kol rabarbarai suminkštės ir karamelizuosis.
Į indą dėkite rabarbarus, užtarkuokite citrinos žievelės, užtrupinkite GAIDELIS 7 grūdų pusrytainių su morkomis ir cinamonu bei uždėkite HÄAGEN-DAZS ledų su makadamijomis.
Skanaus!