Reikia:
1 svogūno
1 saliero stiebo
2 morkų
kelių skiltelių česnako
3 didelių batatų
800 ml daržovių arba vištienos sultinio
400 ml kokoso pieno
1 šaukšto sviesto
šlakelio aliejaus
300 g krevečių
200 g mėgstamų grybų (labai tinka voveraitės arba kreivabūdės)
saujelės šviežios kalendros
druskos, pipirų
Šiandien Virtuvės mitų griovėjų komanda per pietus gardžiavosi šia šilta, lengvai paruošiama sriuba. Skanaus!
1. Svogūną ir salierą supjaustykite ir apkepkite puode su sviestu ir aliejumi.
2. Kai gražiai pagels, suberkite pjaustytą morką ir smulkintą česnaką.
3. Nulupkite, kubeliais supjaustykite batatus ir suberkite į puodą.
4. Daržoves pakepkite dar kelias minutes ir supilkite sultinį. Virkite ant nedidelės kaitros, kol daržovės suminkštės.
5. Tada supilkite kokoso pieną, sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu ir dar kartą pakaitinkite, kol užvirs.
6. Keptuvėje su sviestu pakepkite krevetes ir grybus su smulkintu česnaku. Pagardinkite druska ir pipirais.
7. Sriubą patiekite su keptais grybais ir krevetėmis, taip pat gausiai apibarstykite kalendra.
Skanaus!