top of page

Banguotas keksas


Reikia:

  • 100 g juodojo šokolado (į vidų)

  • 100 g juodojo šokolado (aplieti keksą)

  • 150 g sviesto

  • 1 nugriebto šaukšto meduolių prieskonių

  • 150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 3 kiaušinių

  • 150 g MALSENA miltų „Self Rising“

  • 75 g MALSENA kvietinių miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos


  1. Formą (20x11 cm) išklokite kepimo popieriumi.

  2. 100 g šokolado ištirpinkite su 10–15 g sviesto.

  3. Likusį minkštą sviestą išplakite su cukrumi, pamažu įmuškite kiaušinius ir viską sumaišykite.

  4. Birius produktus persijokite ir viską sumaišykite.

  5. Kiaušinių-sviesto masę ir miltų mišinį maišykite, kol susijungs.

  6. 1/4 tešlos dėkite į formą ir išlyginkite. Patepkite dalimi šokolado, ant viršaus dėkite tešlą ir taip kartokite, kol bus 4 sluoksniai tešlos ir 3 šokolado.

  7. Kepkite apie valandą iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Šiek tiek paaušinkite formoje, po to – ant grotelių.

  8. Viršų apliekite ištirpintu šokoladu su sviestu.

Naujausi įrašai

bottom of page