10 vnt.
Gaminimas 1 val.
Zzz 2 val.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 190 °C
Reikia:
15 g šviežių mielių
50 g cukraus
290 g miltų
150 ml pieno
50 g sviesto
Žiupsnelio druskos
Įdarui ir pabarstams:
50 g sviesto
30 g cukraus
1 šaukštelio cinamono
Dubenyje ištrinkite mieles su šaukštu cukraus, įberkite šaukštą miltų ir užpilkite šiltu, bet ne karštu pienu. Palikite, kad suaktyvėtų mielės – pažinsite, kai viršuje susidarys kepurėlė (maždaug 15 min.).
Sviestą ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite, kad nebūtų karštas.
Suberkite į dubenį cukrų, išmaišykite, po to persijotus kartu su druska miltus, vėl išmaišykite ir tuomet supilkite sviestą. Minkykite tešlą, kol bus glotni ir lygi. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele. Kildinkite apie valandą.
Ištirpinkite sviestą, skirtą patepti. Sumaišykite cukrų su cinamonu. Iškočiokite tešlą 5 mm storio gabalu, aptepkite tirpintu sviestu ir susukite į vyniotinį.
Vyniotinio viršų patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi su cinamonu. Supjaustykite 40–45 mm ilgio bandelėmis. Lengvai įspauskite jas per vidurį medinio šaukšto kotu ir palikite kildintis apie 30 min.
Iškilusias bandeles kepkite 25–30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!