Kai norisi kažko skanaus ir saldaus (ir universalaus), bananų duona yra kaip tik tas kepinys, kuris tokiais atvejais niekada nenuvilia. Be to, labai dažnai tai ir #zerowaste pasirinkimas, nes bananai yra tas vaisius, kuris pernoksta nepastebėtas ir nespėtas suvalgyti.
Išbandykite receptą su baltuoju šokoladu ir graikiniais riešutais.
Bananų duonai iškepti reikia:
½ šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių
1 stiklinės miltų
1 stiklinės smulkintų graikinių riešutų
2–3 prinokusių bananų
200 g baltojo šokolado
¼ puodelio VILNIAUS margarino „Kepiniams“
1 puodelio DANSUKKER cukraus
1 didelio kiaušinio
1 šaukštelio DR. OETKER vanilės esencijos
1 pakelio DR. OETKER glajaus (papuošti)
Inde išsukite VILNIAUS margariną „Kepiniams“ su DANSUKKER cukrumi iki kreminės masės.
Bananus sutrinkite šakute su DR. OETKER vanilės esenciją , šokoladą sukapokite.
Į margarino masę įmaišykite kiaušinius, dėkite trintus bananus ir išmaišykite.
Šokoladą, kapotus riešutus, DR. OETKER kepimo miltelius ir miltus įmaišykite į bananų masę. Tešlos negalima permaišyti. Maišykite tol, kol tešla taps vientisa.
Supilkite gautą masę į kepimo popieriumi išklotą skardą, papuoškite pjaustytais bananais ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50–60 min.
Duonai iškepus leiskite pastovėti 10 min., išimkite iš kepimo skardos, nuimkite kepimo popierių ir uždengę popieriniu rankšluosčiu arba subadyta kepimo folija atvėsinkite.
DR. OETKER glajų pašildykite, kaip nurodyta ant pakuotės.
Bananų duoną glazūruokite glajumi, supjaustykite riekėmis ir patiekite.
Video receptas:
Skanaus!