Alfas atskleidė triuką, kaip pasigaminti gaivų tiramisą, kuriam nereikės nei kiaušinių, nei „damų pirštelių“.
Video receptą rasite čia
Bananiniam tiramisu pagaminti reikia:
500 g maskarponės sūrio
2 žaliųjų citrinų
200 ml plaktos grietinėlės 36 % rieb.
2 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
3 puodelių NESPRESSO migdolinės kavos
50 ml pasirinkto likerio
1 pakelio GAIDELIO sausainių „Karamelė“
2 bananų
100 ml pasirinkto karamelės padažo
Kakavos (pabarstymui)
Į pasirinktą dubenį sudėkite maskarponės sūrį, įtarkuokite žaliųjų citrinų žievelių ir išspauskite sulčių. Viską gerai išmaišykite, sudėkite plaktą grietinėlę, DANSUKKER cukraus miltelius ir lėtai išmaišykite.
Į skardą pilkite NESPRESSO migdolinę kavą, likerį ir gerai išmaišykite.
GAIDELIO sausainius „Karamelė“ mirkykite iš abiejų pusių po 5–10 sekundžių, NESPRESSO kavos-likerio skystyje ir pasirinktame inde pradėkite formuoti: ant sausainių dėkite 30 procentų maskarponės sūrio masės, bananus smulkiai supjaustykite ir dėkite ant viršaus, ant bananų pilkite karamelės padažą ir ant viršaus dar 30 procentų maskarponės sūrio masės, pamirkykite likusius sausainius kavos ir likerio skystyje, sudėkite ant viršaus ir tada – likusią maskarponės sūrio masę. Ant viršaus pabarstykite kakavos miltelių ir leiskite pastovėti 20–30 min.
Skanaus!