Balta agurkų ir ridikų sriuba ir konkuruoja su šaltibarščiais, ir juos sėkmingai pavaduoja, kai norisi skanios šaltos sriubos, kurią galima valgyti kartu su karštomis gardžiomis bulvėmis. Būtinai išbandykite šį Alfo receptą.
4 asm.
Baltai agurkų ir ridikų sriubai pagaminti reikia:
250 g agurko
250 g japoniško ridiko
4–5 šaukštų pjaustytų svogūnėlių su laiškais
1 šaukšto krapų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
2–3 šaukštų baltojo vyno acto
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
600 ml kefyro
150 g silkės (patiekti)
1 šaukšto baltųjų krienų (patiekti)
Žiupsnelio maltos kalendros (patiekti)
1. Agurkus ir ridikus supjaustykite šiaudeliais, suberkite kartu su svogūnais, krapais, druska, pipirais. Viską išmaišykite ir palaukite 5 minutes.
2. Berkite citrinos žievelės, pilkite baltojo vyno actą, kefyrą. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į šaldymo kamerą 20 min.
3. Prie šios sriubos siūlau patiekti smulkiai pjaustytą silkę (ne aliejuje), paskanintą kapotais krienais ir žiupsneliu maltos kalendros. Galite papuošti keptomis bulvėmis, žolelėmis ir paskaninti linų sėmenų ar alyvuogių aliejumi. Šalia šios sriubos mėgstu patiekti keptas bulves be aliejaus ar kitokių riebalų.
Patiekite su karštomis bulvėmis, kurių receptą rasite čia.
Skanaus!