Saldus, minkštas, drėgnas. Trumpai tariant, nuostabus greitai pagaminamo ir neatsivalgomo tinginio su varške ir morengais receptas. Tobulas prie kavos.
Baltojo šokolado, varškės ir morengo tinginiui pagaminti reikia:
300 g baltojo šokolado
150 g sviesto
150 g varškės
100 g morengų
3 šaukštų džiovintų spanguolių
1 šaukšto romo
3 šaukštų nesūdytų pistacijų
1 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
50 g kokosų drožlių
2 didelių saujų trupintų mėgstamų sausainių.
1. Stačiakampę formą (12x24 cm) išklokite kepimo popieriumi. Spanguoles užmerkite rome.
2. Minkštą sviestą ištrinkite su varške iki vientisos masės.
3. Supilkite ištirpintą ant garų vonelės ir ataušintą baltąjį šokoladą ir išmaišykite. Į gautą masę
sudėkite sutrupintus morengus, sausainius, kokosų drožles, nuspaustas spanguoles, sutrupintas pistacijas ir žaliosios citrinos žievelę.
4. Viską išmaišykite, išlyginkite formoje ir dėkite į šaldiklį. Prieš patiekdami perkelkite formelę iš
šaldiklio į šaldytuvą 20 min.
Skanaus!