Balta naminė mišrainė (Receptas)
- prieš 4 dienas
- 1 min. skaitymo
Nors visi baltos mišrainės receptai vienas į kitą panašūs, bet vienas faktas nenuginčijamas: kiek yra šeimininkių, tiek yra ir baltų mišrainių skonių bei improvizacijų. Dalinamės baziniu receptu, bet su sava paslaptimi (ją rasite recepto pabaigoje).
Balta mišrainė – tai vienas populiariausių tradicinių šventinių patiekalų, dažnai patiekiama prie mėsos ar kaip savarankiškas patiekalas. Ji ypatingumas tuo, kad labai paprasta, bet nostalgiškai gardi.

4 asm.
Gaminimas 40 min.
Baltai naminei mišrainei pagaminti reikia:
4 vid. dydžio bulvių (virti su lupenomis)
6 vid. dydžio morkų
2/3 ilgavaisio agurko
200 ml konservuotų žirnelių
100 ml majonezo
Druskos, juodųjų pipirų
Pirmiausia išvirkite morkas ir bulves. Jas virkite neluptas, tiesiog švariai nuplautas.
Daržovėms išvirus, vandenį nupilkite ir daržoves ataušinkite atvirame puode, sausai. Atvėsusias daržoves nulupkite.
Morkas, bulves ir agurkus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.
Suberkite nusunktus žirnelius.
Pagal skonį įdėkite druskos ir juodųjų pipirų bei majonezo.
Viską gerai išmaišykite.
Mišrainės paslaptis: morkų įdėkite daugiau, kad mišrainei suteiktų saldumo.
Gardžių atradimų.