top of page

Balta mišrainė su keptais grybais ir antiena (Receptas)

Kokie gi šventiniai pietūs be baltos mišrainės?

Dar vienas kitokios baltos mišrainės variantas. Šį kartą su keptais grybais. Sotus patiekalas, todėl rekomenduojame mėgautis pietums. Gali pakeisti net ir pagrindinį patiekalą.


balta mišrainė_kitokia balta mišrainė_Alfo receptas
VMG nuotr.

4–6 asm.

Gaminimo laikas: 35–45 min.


Baltai mišrainei su keptais grybais pagaminti reikia:

  • 1 šviežios antienos filė su oda

  • 100 g pievagrybių

  • 2 vidutinių virtų bulvių

  • 1 vidutinės virtos morkos

  • ½ vidutinio svogūno

  • 80 g marinuotų agurkėlių

  • 2 šaukštų majonezo

  • 1 šaukšto krienų

  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

  • 4 riekelių tamsios duonos

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų 

  • Keleto pipirnės daigų (papuošimui)

  • 30 g brandinto kietojo sūrio


  1. Šviežiai antienos filė pašalinkite odą ir supjaustykite 1 cm kubeliais. Pagardinkite druska, pipirais.

  2. Antienos odelę susmulkinkite, dėkite į šaltą keptuvę ir ant žemos kaitros kepkite apie 4–5 min., kol odelė paleis riebalus, tuomet odeles išimkite. 

  3. Gautuose riebaluose kepkite pjaustytą antienos filė apie 5 min. Iškepus išimkite ir atvėsinkite.

  4. Likusiuose riebaluose iškepkite 1 cm kubeliais pjaustytus pievagrybius apie 6–8 min. ant vidutinės kaitros. Iškepus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir atvėsinkite.

  5. Virtas bulves ir morkas supjaustykite 1 cm kubeliais. 

  6. Svogūną ir marinuotus agurkėlius susmulkinkite.

  7. Majonezą sumaišykite su krienais ir smulkintomis petražolėmis.

  8. Visus paruoštus ingredientus sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.

  9. Patiekite su tamsia duona, papuoškite pipirnės daigais ir patarkuokite kietojo sūrio.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page