Kokie gi šventiniai pietūs be baltos mišrainės?
Dar vienas kitokios baltos mišrainės variantas. Šį kartą su keptais grybais. Sotus patiekalas, todėl rekomenduojame mėgautis pietums. Gali pakeisti net ir pagrindinį patiekalą.
4–6 asm.
Gaminimo laikas: 35–45 min.
Baltai mišrainei su keptais grybais pagaminti reikia:
1 šviežios antienos filė su oda
100 g pievagrybių
2 vidutinių virtų bulvių
1 vidutinės virtos morkos
½ vidutinio svogūno
80 g marinuotų agurkėlių
2 šaukštų majonezo
1 šaukšto krienų
1 šaukšto smulkintų petražolių
4 riekelių tamsios duonos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Keleto pipirnės daigų (papuošimui)
30 g brandinto kietojo sūrio
Šviežiai antienos filė pašalinkite odą ir supjaustykite 1 cm kubeliais. Pagardinkite druska, pipirais.
Antienos odelę susmulkinkite, dėkite į šaltą keptuvę ir ant žemos kaitros kepkite apie 4–5 min., kol odelė paleis riebalus, tuomet odeles išimkite.
Gautuose riebaluose kepkite pjaustytą antienos filė apie 5 min. Iškepus išimkite ir atvėsinkite.
Likusiuose riebaluose iškepkite 1 cm kubeliais pjaustytus pievagrybius apie 6–8 min. ant vidutinės kaitros. Iškepus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir atvėsinkite.
Virtas bulves ir morkas supjaustykite 1 cm kubeliais.
Svogūną ir marinuotus agurkėlius susmulkinkite.
Majonezą sumaišykite su krienais ir smulkintomis petražolėmis.
Visus paruoštus ingredientus sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite su tamsia duona, papuoškite pipirnės daigais ir patarkuokite kietojo sūrio.
Gardžių atradimų.