Balandėlių be mėsos receptas. Patiekalas, kurį tiesiog privalu išbandyti balandėlių gerbėjams. Kiek netikėta ir labai skanu. Galima patiekti ne tik kaip pagrindinį patiekalą, bet ir kaip garnyrą.
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Balandėliams su raugintais kopūstais reikia:
10–12 paruoštų baltagūžių kopūstų lapų
500 g raugintų kopūstų
1 svogūno
2 morkų
100 g džiovintų slyvų
1 šaukšto pomidorų pastos
1 šaukštelio cukraus
1 lauro lapo
2–3 šaukštų aliejaus
Žiupsnelio druskos
1 rūgštaus obuolio
Daržovių sultinio (arba vandens)
1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su viena tarkuota morka ir smulkiai supjaustytomis slyvomis. Sudėkite raugintus kopūstus, įpilkite vandens arba daržovių sultinio ir patroškinkite 10–15 min. Pomidorų pastą užpilkite 150 ml vandens, įberkite cukraus, druskos, išmaišykite ir supilkite ant kopūstų. Įdėkite lauro lapą ir patroškinkite viską apie 15 min.
2. Į kopūsto lapus dėkite įdaro ir suvyniokite balandėlius. Galite juos sutvirtinti virtuvine virvele.
3. Balandėlius stipriai apkepkite keptuvėje. Į storasienį kepimo indą įpilkite šaukštą aliejaus, dėkite supjaustytą morką ir obuolio skilteles. Sudėkite balandėlius ir įpilkite sultinio. Uždenkite formą aliuminio folija ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 30 min.
4. Retkarčiais patikrinkite, ar neišgaravo skystis. Jei taip nutiko, dar įpilkite truputį sultinio.
* Šiuos balandėlius galite patiekti ne tik kaip pagrindinį patiekalą, bet ir kaip garnyrą.
Skanaus!