Balandėliai, kotletai, varškės apkepai, makaronai su padažu yra daugiau nei komforto maistas. Tai maistas apie prisiminimus, namų jaukumą, apie tai, kai mamos laukia vaikų su po pagalve pakištu maisto pilnu puodu; kad neatvėstų.
Išbandykite balandėlius su vištiena ir grybais pagal Alfo receptą. Prisiminimai gali būti visokio skonio.
6–8 asmenims Balandėliams su vištiena ir grybais pagaminti reikia:
1 savojinio kopūsto galvos
500 g vištienos faršo
100 g virtų bolivinių balandų
1 svogūno
200 g baravykų
2–3 skiltelių česnako
800 g konservuotų pomidorų savo sultyse
~300 ml vištienos sultinio
kelių lauro lapelių
200 g marinuotų baravykų
šviežių kalendrų (papuošti)
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 šaukšto sviesto
druskos, juodųjų pipirų
1. Išpjaukite kopūsto kotą. Kopūstą panardinkite į didelį puodą su verdančiu vandeniu, uždenkite ir virkite apie 5 min. Nukelkite nuo ugnies, bet kopūstą dar palaikykite kelias minutes vandenyje. Tuomet išimkite kopūstą iš vandens ir leiskite jam atvėsti.
2. Tuo metu paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite svogūną, baravykus bei česnaką ir pakepkite juos keptuvėje su sviestu ir aliejumi, kol gražiai apskrus.
3. Keptas daržoves ir grybus sumaišykite su vištiena ir bolivinėmis balandomis. Įberkite druskos ir pipirų.
4. Atskirkite atvėsusio kopūsto lapus ir dėdami po kelis šaukštus vyniokite į juos įdarą.
5. Taip paruoštus balandėlius suguldykite vieną šalia kito dideliame karščiui atspariame inde.
6. Užpilkite vištienos sultiniu ir smulkintais konservuotais pomidorais, sudėkite lauro lapelius.
7. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Pradžioje apie 20 min. kepkite indą uždengę dangčiu arba maistine folija. Patiekite apibarstę kalendromis ir marinuotais baravykais.
Gardžių atradimų.