Nors balandėliai sezono neturi, yra manančiųjų, kad tai labai vasariškas patiekalas. Nesiginčysime: švieži kopūstai, bulvytės, prieskoninės žolės ir kitos daržovės, su kuriomis patiekiate šį patiekalą, yra didelis sezono privalumas.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 60 min.
Balandėliams pagaminti reikia:
4 paruoštų savojinių kopūstų lapų
4 gabaliukų kiaulienos sprandinės (maždaug po 150 g)
Žiupsnelio druskos
50 g sviesto
1 šaukštelio raudonųjų maltų paprikų
1 šaukštelio aitriųjų maltų paprikų
1–2 šaukštų aliejaus
150 ml baltojo vyno (arba vandens)
3–4 šakelių čiobrelių
2 lauro lapų
Suformuokite balandėlius: gerai išmuškite sprandinės gabaliuką, pasūdykite, pabarstykite prieskoniais, pašlakstykite aliejumi, padėkite išmuštą sprandinės gabaliuką ant kopūsto lapo, vyniokite balandėlį, sudėkite balandėlius į pateptą sviestu formą.
Supilkite į formą vyną arba vandenį, sudėkite čiobrelius ir lauro lapus, likusį sviestą, uždenkite folija arba popieriumi ir šaukite į orkaitę valandai.
Retkarčiais patikrinkite, ar netrūksta skysčio, jei reikia – papildykite vandeniu. Patiekite su keptomis bulvytėmis.
Skanaus!