top of page

Balandėliai su sprandine (Receptas)

Nors balandėliai sezono neturi, yra manančiųjų, kad tai labai vasariškas patiekalas. Nesiginčysime: švieži kopūstai, bulvytės, prieskoninės žolės ir kitos daržovės, su kuriomis patiekiate šį patiekalą, yra didelis sezono privalumas.

balandėliai su sprandine_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 60 min.


Balandėliams pagaminti reikia:

  • 4 paruoštų savojinių kopūstų lapų

  • 4 gabaliukų kiaulienos sprandinės (maždaug po 150 g)

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 g sviesto

  • 1 šaukštelio raudonųjų maltų paprikų

  • 1 šaukštelio aitriųjų maltų paprikų

  • 1–2 šaukštų aliejaus

  • 150 ml baltojo vyno (arba vandens)

  • 3–4 šakelių čiobrelių

  • 2 lauro lapų


  1. Suformuokite balandėlius: gerai išmuškite sprandinės gabaliuką, pasūdykite, pabarstykite prieskoniais, pašlakstykite aliejumi, padėkite išmuštą sprandinės gabaliuką ant kopūsto lapo, vyniokite balandėlį, sudėkite balandėlius į pateptą sviestu formą.

  2. Supilkite į formą vyną arba vandenį, sudėkite čiobrelius ir lauro lapus, likusį sviestą, uždenkite folija arba popieriumi ir šaukite į orkaitę valandai.

  3. Retkarčiais patikrinkite, ar netrūksta skysčio, jei reikia – papildykite vandeniu. Patiekite su keptomis bulvytėmis.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page