Baklažano užtepėlei reikia:
1 vidutinio baklažano
Ryšelio įvairių prieskoninių žolelių
2 skiltelių česnako
15–20 g sviesto
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Šviežiai grūstos akmens druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Uždėkite baklažaną ant atviros ugnies – tai galima padaryti ant dujinės viryklės degiklio arba kepsninėje.
2. Kepkite vis pavartydami, kol baklažanas suminkštės, o odelė apdegs. Stebėkite, kad baklažanas tolygiai keptų, tad vis pavartykite.
3. Iškeptą minkštą baklažaną nulupkite (neataušinkite, jis turi likti karštas), minkštimą supjaustykite. Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles ir česnaką. Sumaišykite žoleles, česnaką ir baklažaną, įdėkite sviesto ir pašlakstykite aliejumi. Pabarstykite šviežiai grūsta akmens druska ir pipirais.
SVARBU! Baklažanas turi labai gerai iškepti, priešingu atveju jis bus neskanus.
Skanaus!